Výhody členství v Alpenvereinu

ČLENSTVÍ 2019 PRO NOVÉ ČLENY PLATÍ JIŽ OD 1.9.2018

I pro rok 2019 zůstává zachováno zvýhodnění pro nové členy ÖAV. Platí, že každý takový zájemce o členství na rok 2019 se může stát členem již od 1. 9. 2018 s tím, že veškeré výhody tohoto členství (přehled výhod najdete níže na této stránce) platí již od okamžiku úhrady členských poplatků platných pro rok 2019, tj. již v průběhu září, října, listopadu či prosince roku 2018. Výhody spojené s tímto členstvím se mu tedy prodlužují o příslušný počet měsíců či týdnů v roce 2018. Výhody členství můžete tedy při úhradě členství využívat nikoliv pouze po dobu 12 resp. 13 měsíců, ale po dobu 16 resp. 17 měsíců.
On-line registrační systém ALPENVEREIN.CZ umožňuje non-stop registraci kdykoliv a kdekoliv. Informace o členství i o členských příspěvcích najdete zde.

Pozn.:
Akce se týká pouze nových členů.
Nový člen ÖAV - aktuální platný výklad (platný od 1.9.2018): pro registraci od roku 2019 platí, že nový člen je ten, který se stane členem ÖAV poprvé, a také ten stávající člen ÖAV, který vynechal úhradu členství jen jeden rok. Pro stávajícího člena, který neuhradil členství v roce 2018 tj. platil naposledy členství v roce 2017 nebo v roce 2016 platí, že může obnovit členství pro rok 2019 jako nový člen již k 1.9.2018 a zdarma využívat výhody členství v období září - prosinec 2018.

SLEVY NA CHATÁCH

Výrazné slevy při ubytování na všech chatách rakouského, německého a jihotyrolského Alpenvereinu (min. 10€ za noc). Dále slevy i na dalších 1300 chatách ve Švýcarsku, Lichtenštejnsku, Francii, Itálii, Slovinsku a Španělsku.
Seznam chat rakouského, německého a jihotyrolského Alpenvereinu najdete na www.alpenverein.at.
Tato výhoda platí pro všechny členy Alpenvereinu, bez ohledu na sekci, ve které jsou registrováni.

POJIŠTĚNÍ VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT (Alpenverein Weltweit Service)

Celosvětově platné pojištění pro členy Alpského klubu Alpenverein je neoddělitelnou součástí členství, tento systém pojištění zajišťuje pojistnou ochranu pro všechny členy ÖAV při úrazech ve volném čase.
Detailní informace o pojištění najdete na www.alpenverein.cz/pojisteni/.

VÝHODNÉ ČLENSTVÍ PRO RODINY - DĚTI ZDARMA

Při rodinném členství platí členské poplatky pouze rodiče nebo rodič. Členství zdarma získávají děti či studující mládež do věku 27 let. Všechny výhody členství platí i pro neplatící členy rodiny, každý člen rodiny obdrží svůj průkaz.

NÁSLEDUJÍCÍ VÝHODY PLATÍ POUZE PRO ČLENY ALPENVEREIN.CZ

Pouze členům naší sekce (č. 608 - Praha-Innsbruck), kteří jsou registrovaní přes www.alpenverein.cz (nebo naše partnery), nabízíme následující exklusivní výhody:

NEJLEVNĚJŠÍ ČLENSTVÍ V ALPENVEREINU V ČR

Již několik let jsou naše členské příspěvky nižší, než u zástupců jiných sekcí rakouského Alpenvereinu v ČR.
Členský příspěvek pro kategorii A-člen v roce 2017 i v roce 2018 činí 1610,- Kč, kategorie B-člen 1240,- Kč.
Nabízíme i členství v ČHS a KČT. Členské příspěvky najdete na www.alpenverein.cz/clenske-prispevky.

RYCHLÉ VYŘÍZENÍ ČLENSTVÍ

Pokud pospícháte a nemáte čas či chuť se u nás zastavit osobně, nabízíme všem možnost registrovat se v klidu přes náš registrační formulář. Platit můžete převodem nebo kartou. Při platbě kartou přes internet obdržíte provizorní průkaz okamžitě po úspěšné transakci. Platba kartou je u nás zdarma.
Bližší informace o možnostech registrace a platby najdete také na www.alpenverein.cz/uhrada-clenstvi.

POMOC PŘI LIKVIDACI POJISTNÉ UDÁLOSTI

Máme více jak 20-ti leté zkušenosti s likvidacemi pojistných událostí našich členů. Pomůžeme Vám vyplnit hlášení o škodné události. Hlášení i faktury můžete posílat na naši adresu, nebo osobně předat v naší kanceláři na Praze 5. My je předáme přímo na pojišťovenskou burzu do Rakouska.
Obecné informace o tom, co a jak udělat při a po nehodě najdete na www.alpenverein.cz/nehoda-a-pojistna-udalost/.

SOUTĚŽ ZÍSKEJTE NOVÉHO ČLENA DO ŘAD ALPENVEREINU

Každý stávající člen AV, který přivede do řad ALPENVEREIN.CZ nové zájemce, získává zajímavé odměny – precizní mapy alpských oblastí produkce AV, slevové kupony pro nákup zboží v prodejní síti Conrad v Rakousku a šeky v hodnotě 60 € a 140 € pro nákup v prodejnách SPORTLER v Rakousku a v Itálii. Informace o soutěži jsou uvedeny na www.alpenverein.cz/soutez/.

SLEVOVÉ KUPONY – SLEVA 20 % U THE NORTH FACE, SLEVA 15 % V PRODEJNÁCH ROCK POINT

Výjimečné slevy při nákupu outdoorové výstroje a výzbroje v prodejnách The North Face a Rock Point v celé ČR získají členové ALPENVEREIN.CZ při předložení vyplněného SLEVOVÉHO KUPONU, které jsou součástí katalogu ALPSKÝ KLUB – ALPENVEREIN.CZ 2019. Slevový kupon si každý zájemce z katalogu vystřihne a doplní číslo průkazu AV2019. Slevy platí v období od 1. 9. 2018 do 31. 8. 2019.
Platnost průkazu a správně vyplněného členského čísla bude kontrolována u pokladny v každé prodejně The North Face i Rock Point on-line systém, který je v uvedených prodejnách instalován.

TNF kupon 2019.jpg

RP kupon 2019.jpg

Poukazy si můžete stáhnout také v PDF:
Slevový kupon The North Face 2019
Slevový kupon Rockpoint 2019

ZVÝHODNĚNÉ PŘEDPLATNÉ ČASOPISU lidé&HORY

Členové ALPENVEREIN.CZ, stejně tak jako členové KČT nebo ČHS s adresou v ČR si mohou objednat celoroční předplatné časopisu lidé&HORY pro rok 2019 se slevou, místo 465 Kč platí řádně registrovaný člen 295 Kč.

ZVÝHODNĚNÉ PŘEDPLATNÉ ČASOPISU TURISTA

Členové ALPENVEREIN.CZ, stejně tak jako členové KČT nebo ČHS s adresou v ČR si mohou objednat celoroční předplatné časopisu TURISTA pro rok 2019 se slevou, místo 550 Kč platí řádně registrovaný člen 390 Kč.

ZDARMA UBYTOVÁNÍ NA HORSKÝCH CHATÁCH V ALPÁCH

Každý člen ALPENVEREIN.CZ získává zdarma ubytovací kupon (GUTSCHEIN) na letní sezonu 2019 (platnost končí 30. 9. 2019) na jedno přenocování na chatách Solsteinhaus, Pfeishütte, Bettelwurfhütte a Franz-Senn Hütte. Kupon je součástí katalogu ALPSKÝ KLUB – ALPENVEREIN.CZ 2019 a je platný pouze s platným průkazem AV.

SLEVA 5% U CK ALPY PŘI LETNÍCH I ZIMNÍCH POBYTECH

Každý člen registrovaný u ALPENVEREIN.CZ získává u CK ALPY www.alpy.cz slevu na zájezd nebo pobyt v Rakousku, v Itálii, ve Švýcarsku či ve Slovinsku.

SLEVY 5% AŽ 10% NA KLUBOVÉ AKCE S ČASOPISEM lidé&HORY

Každý člen registrovaný u ALPENVEREIN.CZ získává slevu 5% až 10% při účasti na Klubových akcích vypsaných v katalogu Alpský klub – ALPENVEREIN.CZ 2019, které organizuje a zajišťuje CK ALPY ve spolupráci s časopisem lidé&HORY. Detailní programy najdete na https://www.alpy.cz/alpsky-klub-kurzy/.

SLEVOVÝ KUPON – SLEVA 12 % PŘI NÁKUPU MAP A PRŮVODCŮ V PRODEJNĚ MAPIS

Slevový kupon MAPIS platí pro nákup jakéhokoli průvodce, mapy, globusu, či nástěnné mapy ve specializované prodejně map a průvodců MAPIS, Štefánikova 63, 150 00 Praha 5, www.mapis.cz. Sleva neplatí pro e-shop.

Mapis kupon 2019.jpg

Poukaz si můžete stáhnout také v PDF:
Slevový kupon MAPIS 2019

SLEVY 5% PŘI NÁKUPU MAP A PRŮVODCŮ NA E-SHOPU ALPY

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 5% při nákupu širokého sortimentu map a průvodců na e-shopu Alpy shop.alpy.cz.

SLEVA 7 % V PRODEJNÁCH HUDY

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 7% při nákupu v prodejnách HUDY, www.hudy.cz.

SLEVA 7 % V PRODEJNÁCH ROCK POINT, HANNAH A KEEN

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 7% při nákupu v prodejnách ROCK POINT, HANNAH A KEEN, www.rockpoint.cz.

SLEVA 10 % PŘI UBYTOVÁNÍ VE 100 UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍCH V HORSKÝCH VESNIČKÁCH BERGSTEIGERDÖRFER

Jedná se o lokality, které jsou součástí projektu rakouského Alpenvereinu nazvaného Horolezecké vesničky – Bergsteigerdörfer. Seznam vesniček, které se nacházejí v Rakousku, Německu a Slovinsku, najdete http://www.bergsteigerdoerfer.at/ (více také v příloze časopisu lidé&HORY č.2/2014).

ZDARMA UBYTOVÁNÍ PŘI TREKU V OBLASTI KARWENDELU

Pro všechny registrované u ALPENVEREIN.CZ jsou připraveny čtyřdenní treky KARWENDEL OD CHATY K CHATĚ. Při těchto programech je zajištěno zdarma ubytování na chatách Solsteinhaus, Pfeishütte a Bettelwurfhütte, zpoplatněna bude jen cesta do Tyrolska a vedení těchto treků. Termíny a ceny těchto treků najdete na www.alpy.cz.

ZAPŮJČENÍ SNĚŽNIC PRO ČLENY ALPENVEREIN.CZ

Od 1.12.2014 opět nabízíme našim členům ve spolupráci s rakouskou firmou Koch alpin GmbH možnost zapůjčení sněžnic TUBBS-Flex Alp, které jsou vhodné i do velmi strmých či zaledněných terénů. Za zapůjčení na víkend (čt/pá-po) bude vybírán poplatek 150 Kč. Poplatek za zapůjčení na delší dobu po domluvě. Při zapůjčení je nutné složit kauci ve výši 2000 Kč v hotovosti.
Rezervace předem telefonicky či po mailu nutná!

sneznice.jpg

ZAPŮJČENÍ UNIVERZÁLNÍHO KLÍČE OD WINTERRAUM

Všichni členové naší sekce si mohou zapůjčit univerzální klíč (AV-Schloss) od zimních prostor (Winterraum) na horských chatách v Alpách, které jsou ve správě některé ze sekcí Alpenvereinu.
Vratná záloha 2.000 Kč (pouze v hotovosti), půjčovné do týdne zdarma, na delší dobu po domluvě.
Klíče doporučujeme rezervovat předem (možno tel. nebo mailem), máme je k dispozici v omezeném množství.
Před vypůjčením nebo rezervací doporučujeme prověřit si, zda je klíč potřeba.
Seznam chat najdete na www.alpenverein.at.