Alpský klub Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag

Alpenverein.cz

Jednou z novinek spolupráce vídeňské sekce Austria a společnosti ALPY spol. s r. o. je založení nového klubu, nové skupiny, která se stala součástí sekce Austria. Skupina byla v Česku zaregistrována pod názvem Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag. Strukturovaná skupina s vlastními stanovami podle českých a rakouských legislativních norem bude všem českým a slovenským členům přinášet nové výhody a rozšiřovat tak výhody členství v ALPENVEREIN.CZ.

Členství ve skupině Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag bude zdarma a od listopadu 2024 bude součástí on-line registrace ALPENVEREIN.CZ. Členem skupiny se tak může stát každý člen ALPENVEREIN.CZ, který o členství ve skupině nebo o aktivity skupiny Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag projeví zájem.

Vzdělávání

Jedním z programových cílů skupiny je rozšíření okruhu spolupracovníků a nabídka školení Übungsleiter nebo Instruktor Alpenvereinu. V programu skupiny na rok 2025 budou ve spolupráci se sekcí Austria vyhlášeny vzdělávací kurzy charakteru VHT a zajištěné cesty. Kurzy budou pořádány pro 6. max. 8 účastníků a budou určeny pro anglicky nebo německy mluvící české nebo slovenské členy Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag.

Součástí kapitoly vzdělávání budou i česká vydání metodických brožur - bookletů rakouského Alpenvereinu edice SicherAmBerg/BezpečněNaHorách. První z nich bude booklet Zajištěné cesty, následovat budou Turistika v horách a postupně pak další.

Půjčovna výstroje a výzbroje

K novinkám bude patřit půjčovna výstroje a výzbroje pro aktivity v horách. Půjčovna v sídle skupiny Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag bude otevřena v první polovině roku 2025. Půjčovna bude nabízet své služby nejen členům ALPENVEREIN.CZ a členům skupiny Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag, ale i ostatním zájemcům.

Výhody členů Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag
Zvýhodnění v oblasti vzdělávání:

• zdarma budou vzdělávací kurzy pro ty zájemce, kteří se zaváží k víceleté spolupráci

• každý člen Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag získá metodickou brožuru – booklet edice SicherAmBerg s mimořádnou cenou

K dalším výhodám budou patřit:

• prvních 1000 registrovaných členů Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag získá zdarma jednu mapu alpských oblastí edice AV

• za paušální částku zapůjčení vybavení na túry v horách (lana, mačky, ferátové sety, karabiny a další), seznam vybavení a podmínky budou zveřejněny během prvních měsíců roku 2025

Postupně jsou připravována i další zvýhodnění členství v klubu Alpenverein Austria – Ortsgruppe Prag.