Časopisy

Exklusivně pro naše členy nabízíme 2 česky psané a 2 německy psané časopisy

Celobarevný dvouměsíčník o rozsahu přes 100 stran vychází již od roku 2002. Cílem časopisu je čtenáře pobavit a zároveň mu předat cenné informace, které využije v praxi. V každém čísle najdete mnoho zajímavých článků tématicky zaměřených na turistiku, vysokohorskou turistiku, horolezectví, skialpinismus, bike&hike i MTB.

Turista

Již rok po založení Klubu českých turistů, tedy v roce 1889, začal vycházet klubový časopis, tehdy pod názvem Časopis turistů. Ten se přes varianty Turistika-Horolezectví nebo Turistika postupně ustálil na dnešní podobě TURISTA. V roce 2019 si budeme připomínat 130. výročí vzniku časopisu.

Bergauf

Časopis Bergauf, vycházející v němčině, vydává rakouský Alpenverein. Vychází 5x ročně a je pro všechny členy rakouského Alpenvereinu zdarma. Časopis je zaměřen na alpinismus, horské sporty, informuje o aktuálním dění v Alpenvereinu, přináší tipy na túry a mnoho dalších článků a zpráv.

Innsbruck Alpin

Časopis Innsbruck Alpin, vycházející v němčině, vydává sekce Alpenverein Innsbruck. Vychází 4x ročně a je pro členy rakouského Alpenvereinu zdarma. Časopis je zaměřen na alpinismus, horské sporty, informuje o aktuálním dění v v Innsbrucku a sekci Alpenverein Innsbruck.