ALPY EXTREM TEAM

Lucie Hrozová, Adam Ondra a Radek Jaroš – nově pod křídly ALPY EXTREM TEAMU

Společnost ALPY spol. s r. o. a odborný alpinistický časopis lidé&HORY nabídly nejlepším českým horolezcům členství v ALPY EXTREME TEAMU. Členství spojené s finanční i mediální podporou přijali: Lucie Hrozová, Adam Ondra a Radek Jaroš. Tento nový a svým způsobem ojedinělý projekt je zaměřen na podporu a další zviditelnění českého horolezectví a alpinismu u nás doma, ale i na mezinárodní úrovni.

Jednatel společnosti ALPY Ladislav Jirásko zahajuje tiskovou konferenci

Členové ALPY EXTREM TEAMU budou vedle finanční podpory využívat všech výhod spojených se členstvím v Alpském klubu – Alpenvereinu Praha. Jejich sportovní úspěchy budou zveřejňovány v časopise lidé&HORY i na portálech Lideahory.cz a Alpenverein.cz. České horolezectví budou členové ALPY EXTREM TEAMU prezentovat na významných domácích i zahraničních akcích, mezi které vedle závodů budou patřit i nejrůznější prestižní veletrhy, fóra a festivaly – včetně Mezinárodního festivalu alpinismu v Praze.

Zleva: D. Polman, A. Ondra, L. Jirásko a L. Hrozová

ALPY EXTEM TEAM sestavený (zatím ze tří) nejlepších českých lezců a horolezců byl dnes (21. 6. 2012) představen na tiskové konferenci v Lokal Bloku na Smíchově. Konference se po boku zástupců vedení společnosti Alpy Ladislava a Ondřeje Jirásko, šéfredaktora časopisu lidé&HORY Daniela Polmana a předsedy ČHS Zdeňka Hrubého zúčastnili dva členové nově vzniklého týmu: Lucka Hrozová a Adam Ondra. Radek Jaroš se omluvil kvůli svým vážným omrzlinám z Annapurny, které tou dobou léčil u moře.

Lucie Hrozová

Ani Lucka Hrozová momentálně není fit, když do Lokal Bloku přišla o berlích. Skvělá česká lezkyně prodělala náročnou operaci vazu. „Chodím o berlích už opravdu dlouho. Ještě před operací jsem měla sádru, takže stále trénuji jen ruce. Je pravda, že takhle namakané jsem je snad nikdy neměla, ale už mě to nebaví – chtělo by to změnu,“ dodala Lucka, která vzápětí prozradila i plány na další sezónu: „Ráda bych opět objela kompletní světový pohár v ledolezení a pokusila se o přelez nějakých pěkných drytoolových a mixových cest. Chystám se například i do Tater.“