Turistické cesty do Rakouska jsou od 19. května opět možné!

Rakousko

Rakouské hranice jsou otevřené, od 19. května platí nové podmínky, jsou otevřené hotely, gastronomie, kultura a volnočasové aktivity.

Nové podmínky pro příjezd do Rakouska od 19. května:

- příjezd do Rakouska je možný bez karantény,
- před příjezdem je nutná registrace,
- je třeba se prokázat negativním testem na Covid-19, dokladem o očkování nebo prodělání koronaviru ("pravidlo 3-O")

„Pravidlo 3-O:“

Pro příjezd bez karantény se budete muset prokázat jedním z těchto tří dokumentů:

"Otestován"

PCR, který nebude starší než 72 hodin, nebo antigenní test, který nebude starší než 48 hodin. Děti do 10 let test nepotřebují. Test musí být potvrzen na autorizovaném místě. Samotesty nejsou pro účely příjezdu platné.

"Očkován"

Všechny vakcíny schválené EMA jsou uznávány. Očkování je platné od 22. dne po první dávce, maximálně však po dobu 3 měsíců. Po druhé dávce je platnost prodloužena o dalších 6 měsíců. Vakcíny, které vyžadují pouze jednu dávku, platí od 22. dne.

"Ozdraven"

Prodělaná infekce Sars-Cov-2 vás opravňuje vstoupit do země po dobu šesti měsíců od uzdravení. Důkazy o neutralizačních protilátkách platí po dobu tří měsíců od provedení testu.
 

Registrace před příjezdem do Rakouska:

Před vstupem do Rakouska se musíte předem zaregistrovat („Pre-Travel-Clearance“). Potvrzení o registraci musí být u kontroly předloženo elektronicky nebo vytištěné.

Výjimky platí pro nepředvídatelné a naléhavé důvody, při cestování ze závažných rodinných důvodů, pro tranzitní pasažéry a jiné. Registrovaná data budou smazána po 28 dnech od zadání.

Více informací o „Pre-Travel-Clearance“ naleznete zdeFormulář naleznete zde.

Aktuální informace o příjezdu do Rakouska najdete také na austria.info.

Foto: Oberösterreich Tourismus / Robert Maybach